Výlety 2023

chci dostávat informace o dalších výletech

odesláním souhlasím se spracováním osobních údajů podle GDPR. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.

https://www.facebook.com/cestadolesacz/

Hustopeče - slavnosti mandloní

24. - 26. března

individuálně

tento výlet určitě stojí za to, a doporučuju ochutnat mandlovku, je to mňamka. Tenhle výlet si každý zorganizujte individuálně :)

Slavnosti mandloní a vína
Mandloňové sady - Evropský unikát v Hustopečích
Hustopeče - Slavnosti mandloní a vína 2023
Hustopeče - Mandloňové sady a rozhledna


Česká Kanada

28. dubna - 1. května

společně

Celkem minimálně 44 km (trasa) podle sil prodloužíme
Cestu jsem zkrátil na minimum, celkově má 120km a dá se ujít za 3 dny na pohodu, znám člověka, který jí ušel za 26hodin v kuse. Příjezd odjezd ještě upřesním. Spaní venku. Začátek trasy je v Dačicích, je to krásné městečko. Byl zde vyrobený první kostkový cukr. Dále se vydáme do Českého Rudolce, je tam výborný Zámecký pivovar. Graselovou stezkou (Jan Jiří Grasel byl loupežník a vrah Rakouského původu) pak dál na Ďáblovu prdel. Dál přes Bizoní farmu v Rožnově a hrad Landštejn. Cestu ukončíme ve Slavonicích. Je to krásné městečko, kterému se pezdívá "malá Telč".

Stezka Českou Kanadou
[Stezka PDF]
Česká Kanada - trasy
Česká Kanada – top 20 míst


Lužická 50

6. května

individuálně (společně)

Jedná se o "Legendární dálkový pochod a horský ultra maraton s více než padesátiletou tradicí" trasy jsou rozdělené podle obtížnosti na 8, 15, 25, 35 nebo 50km letos se chystám na 25k, loni jsem šel 35km a trasy jsou vedené nádhernou přírodou. Jedná se o jednodenní akci. Start i cíl je v Hrádku nad Nisou.
Lužická 50


Mělník - Kokořín - Houska - Bezděz

10. - 11. června

společně

Celkem cca 45 km (trasa)
Z Mělníka se vydáme přes Kokořín, Skalní útvar Pokličky, hrad Houska, hrad Bezděz do Doks. Většina trasy vede přes pískovcové skalní útvary. Spí se venku.


Cesta kolem hranic 2023

29. července - 6. srpna

společně (plný stav)

Celkem cca 110 km (trasa)
Jako každý rok navazujeme tam, kde jsme loni skončili, tedy lestos v Rokytnici v Orlických horách. Půjdeme přes Kralický sněžník, přes Paprsek, kde já osobně se nacpu těma nejlepšíma borůvkovýma knedlíkama a kdo bude chtít může i z trasy odskočit na Dalimilovu rozhlednu. Dále přes Smrk a plánuju sejít z trasy ještě na Lesní bar a pak dále do cíle, kterým by měl letos být Javorník, ale kdo ví... Trasa je jen předběžná a vždycky se mění podle aktuálního nastavení a podle toho co nám přináší.


Divoká Šárka - Únětice (U Lasíků)

2. září

společně

Celkem do 20 km
Krátký jednodenní výlet z Divoké Šárky do Únětic k Lasíkům. Dáme si tady výborné koláče a Únětické pivo.

Panenský týnec

28. října

společně

Celkem do 20 km
Dny už se krátí a proto podnikneme jednodenní krátký výlet do Panenského týnce a jeho okolí.


něco málo o mě:

Rád chodím po horách. Jednodenní i vícedenní výlety. Chození je pro mě jeko meditace. Spaní v lese pomáhá zklidnit se a příroda je přirozený lék na duši. Člověk nemusí nic dělat, příroda vše udělá za něj sama tak nějak na pozadí.

Rád bych tu představil některé z navrhovaných výletů na letošní rok. Některé organizuju já, některé píšu jako inspiraci pro vás. Pokud vás něco zaujme budu rád když se přidáte, nebo když budete mít nějaký nápad na výlet, na který chcete jít, ale nemáte parťáka tak napište info@cestadolesa.cz Taky rád vymýšlím a hledám trasy.

Většina tras je jednodchá a odzkoušená, že jí zvlánou i ženy. Jednou ročně chodíme i na týden kolem hranic ČR. V roce 2021 a 2022 s námi šli i děti (nejmladší 8 let) na týden, jen jsme přizpůsobili denní vzdálenost